Helmikuu 2011

Aurinkoinen tervehdys eduskunnasta!

Viikot käyvät vähiin eduskunnassa. Parin viikon kuluttua alkaa vaalitauko ja sitä ennen on saatava tärkeitä asioita päätökseen. Viimeiseksi jääneet esitykset eivät ole helppoja ja vääntöä sekä erimielisyyttä on paljon ilmassa.

Kriittinen lausunto kaupan sijaintilaista

Helpoimmasta päästä ei ole käsittelyssä oleva maankäyttö- ja rakennuslaki, jonka eduskuntakäsittely tullee jäämään viimeisten joukkoon. Oma hallintovaliokuntani sai kauppojen sijaintia ohjaavasta laista lausunnon tällä viikolla valmiiksi ja se oli yksimielisen kriittinen. En kannata lain kaikkia tavoitteita vaikka siinä jotakin hyvääkin on.

Lopullisen mietinnön aiheesta tekee ympäristövaliokunta, joka yrittää vielä sovitella asiaa vastaavan ministerin Jan Vapaavuoren kanssa. Etelä-Savon tuoreeseen maakuntakaavaan lailla ei juurikaan ole vaikutusta. Maakuntakaavamme on Korkeimman Hallinto-oikeuden käsittelyssä valituksemme johdosta.

Oikeus harkitsee, kumpi tulkitsee nykyistä lakia oikein; ympäristöministeriö vai Maakuntaliitto. Tästä saataneen päätös piakkoin.

Rakentaminen Visulahdessa sekä Savonlinnassa voi kuitenkin tapahtua alkuperäisten suunnitelmien mukaan vanhoihin kaavapäätöksiin perustuen. Pieksämäen tilanne on hankalampi. Julkisuudessa käyty keskustelu aiheesta on ollut osittain ala-arvoista niin ministerin ulostulot kuin siitä provosoituneiden.

Kokoomus ei kannata tasaveroa

Kokoomuksen työllistävän veromallin tärkein tehtävä on hyvinvoinnin turvaaminen.

Kannatamme veromallia, joka kannustaa työntekoon ja yrittämiseen, tuo verotuloja ja kasvattaa yhteistä hyvinvointia. Mitä useampi suomalainen tekee työtä, sitä enemmän yhteiskunta saa verotuloja. Ja mitä enemmän saamme verotuloja, sitä enemmän voimme kehittää peruskouluja, vanhusten hoivaa ja terveyskeskuksia, lapsilisiä ja kansaneläkkeitä.

Kokoomuksen mielestä he, jotka ansaitsevat enemmän myös maksavat suuremman osuuden tuloistaan. Se on oikeudenmukaista. Suomessa on Kokoomuksen aidosti työllistävän verouudistuksen jälkeenkin progressio maailman kireimpiä.

Vaikka muuta viserretään, niin tutustu kuitenkin kokoomuksen malliin ensin.

Kataisen työryhmän raportti (pdf)

Ikäihmisten ihmisoikeudet

Kenenkään ei pidä pelätä vanhenemista. Tämä oli keskeisin viestini europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen kanssa Mikkelin keskussairaalassa järjestämässä seminaarissa, johon osallistui 70 ihmistä. Kiitos kaikille osallistujille!

Käyty keskustelu oli niin erinomaista, että keskustelua aiheesta täytyy jatkaa lähiaikoina. Myös sähköpostilla voi lähestyä ja pyrin myös tiedottamaan entistä voimakkaammin mm. vanhuspalvelulain etenemisestä.

Puheenjohtaja Katainen huhtikuussa Mikkelissä

Puheenjohtaja Jyrki Katainen, peruspalveluministeri Paula Risikko ja puolustusministeri Jyri Häkämies tulevat käymään maakunnassa huhtikuussa. Kierrän heidän kanssaan koko päivän mukana kuuntelemassa eteläsavolaisten evästyksiä.

Tule mukaan kampanjatyöhön

Omasta kampanjastani sen verran, että numerollinen esitteeni tulee viikolla 11. Soita tai laita tekstaria 050 5122928, jos voit jakaa sitä omalla iltalenkilläsi asuinalueellanne. Jos muutoin haluat osallistua kampanjaani niin olethan yhteydessä!