Joulukuu 2011

Hyvät Ystävät

Jouluun on enää muutama päivä. Eduskuntatyö päättyi tänään budjettiäänestyksiin. Viime viikot ovat olleet työntäyteisiä, mutta niin mielenkiintoisia.

Olen seurannut talouskriisin hoitoa Suuressa valiokunnassa päätöksenteon ytimessä. Kriisin leviämisen torjuminen on vastuullisten poliitikkojen tehtävä. Työ velkakriisin torjumiseksi jatkuu ensi vuonna, mutta on erittäin hyvä, että nyt joulun myötä niin ihmiset kuin markkinatkin rauhoittuvat.

Ensi vuoden budjettiin sisältyy maakuntamme kannalta useita positiivisia asioita. Luomuinstituutti ja lähiruoan edistäminen ovat saaneet vahvaa tukea maatalousministeriltämme. Kuntauudistus etenee Etelä-Savossa melko positiivisessa hengessä.

Valtiovarainvaliokunnassa päätimme lisärahoituksesta mm. Savonlinnan lentoliikenteelle, yksityisteille, joukkoliikenteen tukemiseksi sekä kestävään metsänhoitoon ja homekouluille.

Lakialoitteeni pikavippitoiminnan rajoittamiseksi on saanut vahvan tuen eduskunnassa. Jo 140 kansanedustajaa on sen allekirjoittanut ja jätin sen ministeriön ja eduskunnan jatkokäsittelyyn tänään.

Maailma ei tullut tänäkään vuonna valmiiksi, työ jatkuu haastavana ensi vuonna. Vastuu ja välittäminen kulkevat käsi kädessä. Jokainen meistä on toimija, kun luodaan tulevaisuutta. Jokainen voi vaikuttaa siihen, että lähellämme joku ei ole ulkona.  " Mitä vähemmän on pahoinvointia, sitä paremmin me kaikki voimme", toteaa presidenttiehdokas Sauli Niinistö.

Pian on aika rauhoittua joulun viettoon ja antaa aikaa läheisille. On aika unohtaa arjen kiireet ja rauhoittua kuulemaan joulun sanomaa.

"Tänä Jouluna
toivon sinulle
kynttilän valoa
lyhdyn lämpöä
tähtien tuiketta."

 

"Toivon aikaa pysähtyä,
kuulla hiljaisuus,
sisimpäsi voima,
löytää joulu sydämestä"

Rauhallista Joulunaikaa ja Onnea Uuteen Vuoteen 2012!

P.S. Olethan jo mukana tekemässä Sauli Niinistöstä seuraavaa presidenttiä. Lisätietoja www.niinisto.fi. Tavataan Cafe Niinistössä!