Liittojen vastuu nuorista

Toivakka vaatii liitoilta vastuuta nuorista

Kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja on suunnattoman pettynyt PAMin ja Kaupan Liiton kykyyn kantaa vastuuta nuorten työllistymisestä.

" Hallitus kantaa vahvasti huolta nuorten työllistymisestä panostamalla yhteiskuntatakuuseen  kymmeniä miljoonia euroja vuodessa, mutta mitä tekevät liitot; riitelevät periaatetasolla ja kääntävät selkänsä nuorille", ihmettelee Toivakka.  Toivakka toivoo liittojen vielä tarkastelevan päätöstä kesätyötä vaille jäävien nuorten näkökulmasta.

Kauppa tarjoaa tuhansille nuorille kesätyötä ja juuri sen ensimmäisen arvokkaan työtodistuksen. " Tutustu työelämään ja Tienaa" on ollut erinomainen ohjelma jo 20 vuoden ajan tarjota työtä vailla työkokemusta oleville koululaisille.

Toivakka ihmettelee erityisesti PAMin asennetta estää suositun ohjelman käyttö mahdollisimman monessa kaupassa. "Eikö olisi nuorten etu, että kesätyötä olisi mahdollisimman paljon tarjolla ? On perin kummallista, kun kaupat haluaisivat tarjota työtä, niin kaupan alan ammattiliitto sitä vastustaa", toteaa itsekin kaupan alalla yrittäjänä satoja nuoria työllistänyt Toivakka lopuksi.