LiJ Moskova

Valtiovarainvaliokunnan liikennejaosto vierailee Moskovassa

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan liikennejaosto vierailee Moskovassa 25. – 27. huhtikuuta 2012. Matkan pääteemoja ovat nykyisten rajanylityspaikkojen ja rajaliikenteen kehittämissuunnitelmat. Matkan aikana käydään myös keskusteluja Suomen/EU:n ja Venäjän välisten logististen yhteyksien parantamisesta.

Vierailukohteita ovat muun muassa Duuma, jossa jaosto tapaa liikennevaliokunnan puheenjohtajan Jevgeni Moskvitshjovin sekä Venäjän liikenneministeriö, jossa on tapaaminen varaministeri Sergei Aristovin kanssa. Lisäksi jaosto tapaa Rosgranitsan johtoa (rajavarusteluvirasto).

Delegaatiota johtaa jaoston puheenjohtaja Kari Rajamäki (sd.) ja siihen kuuluvat jaoston jäsenet Leena Harkimo (kok.),Pertti Hemmilä (kok.), Timo Kalli (kesk.), Mats Nylund (r.), Markku Rossi (kesk.), Ismo Soukola (ps.), Lenita Toivakka (kok.) ja Kari Uotila (vas.). Matkalle osallistuvat myös valiokuntaneuvos Hellevi Ikävalko, Liikenneviraston pääjohtaja Juhani Tervala sekä Rajavartiolaitoksen päällikkö, kenraaliluutnantti Jaakko Kaukanen.