Lokakuu 2011

Hyvät ystävät

Noin viikko sitten kokoontunut ylimääräinen puoluekokous valitsi Sauli Niinistön puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Suomi ja suomalaiset saivat Saulista erinomaisen presidenttiehdokkaan. Hänessä korostuvat vastuullisuus, rehellisyys, filosofisuus ja suoruus. Taloudellisesti epävarmoina aikoina kaivataan vahvaa johtajaa, joka luo toivoa ja näyttää suuntaa. Saulin linjapuhe oli poliittinen ja vahva. Sen voi lukea kokonaisuudessaan tästä: http://www.kokoomus.fi/ajankohtaista/?x1468061=4969015

Saulin kierros alkaa tänään Etelä-Savossa vierailuilla Savonlinnassa, Juvalla, Pieksämäellä sekä Mikkelissä. Seuraavan kerran hän tulee maakuntaamme jo 22.11. Kampanjan virallisesti alettua myös Cafe Niinistöt aukeavat. Kaikki aktiivisesti mukaan toimintaan!

Taloutta ja työmarkkinoita

Eduskunnassa syysistuntokausi on jatkunut vilkkaana. Ensi vuoden talousarvion lähetekeskustelu alkoi maanantaina 10.10. ja vilkasta keskustelua käytiin koko viikko. Oppositio ei monista yrityksistään huolimatta onnistunut hallitsemaan keskustelua liiaksi - muutoinkin oppositiolta on puuttunut johdonmukainen ja aidosti vaihtoehtoinen agenda. Pidin eduskuntaryhmämme ryhmäpuheenvuoron.

Huolehtimallasiitä, että kotipesä on kunnossa, selviämme aina paremmin, tapahtuipa maailmalla sitten mitä tahansa. Vain vastuullisuudella ja kovalla työllä rakennamme hyvinvointia. Taloustilanteen realiteetteja ei voi unohtaa, mutta pelottelu tai synkistely on tarpeetonta.

Ratkaisuja haetaan myös Euroopan tasolla jatkuvasti ja vaikeudet tullaan voittamaan. Tuloksia saadaan aikaan kokoajan. Keskiviikkona kokoontuneet EU- ja euromaiden johtajat sopivat toimenpiteistä talousvakauden saavuttamiseksi. Yksityisten sijoittajien vastuu kasvaa ja suomalaisille ei koidu lisäkustannuksia.

Kokouspäätökset olivat Suomen tavoitteiden mukaiset ja paremmat kuin osattiin odottaa. Voimme olla erittäin tyytyväisiä saavutettuihin ratkaisuihin. Päätökset ovat osoitus yhteistyöhalusta ja vahvistavat aidosti luottamusta huippukokouksen kykyyn tehdä päätöksiä. Tilanne on edelleen herkkä, mutta markkinat ovat reagoineet positiivisesti pörssikurssien noustessa. Asiantuntijoiden ja oppositionkin mielipiteet ovat olleet positiivisia.

Työmarkkinoilla neuvottelut jatkuvat. Keskusjärjestöjen raamisopimus saatiin aikaan kuun alkupuoliskolla ja asioista neuvotellaan nyt alakohtaisesti. Neuvotteluaikataulu on tiukka - niiden pitää olla valmiit ja hyväksytyt 24.11. mennessä. Neuvotteluista tulee toivon mukaan mahdollisimman kattavat, jotta työmarkkinoilla saadaan aikaan tarvittavaa vakautta ja ennustettavuutta.

Luomu on tehtävä Etelä-Savolle

Maanantaina 17.10. julkaistiin odotettu ja mieluinen selvitys, kun Tarja Cronberg esitti luomuinstituutin perustamista Mikkeliin, jossa on jo pitkään tehty tärkeää työtä luonnonmukaisen ruoan edistämiseksi. Sen suosio on kasvussa ja tutkimusta tarvitaan lisää.

Jätin instituutin toiminnan käynnistämiseksi talousarvioesityksen valtion talousarviokäsittelyyn. Myös kaupunki ja maakuntaliitto ovat valmiit tukemaan instituutin käynnistämistä rahallisesti. Tarkoituksena ei ole perustaa uutta instituuttia eikä rakentaa uusia seiniä vaan koota ja vahvistaa jo olemassa olevaa toimintaa.

Tämä on todellinen mahdollisuus koko maakunnalle!

Hyvää syksyn jatkoa