Luomua ja lähiruokaa eduskuntaan

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajat Outi Mäkelä ja Lenita Toivakka:

"Lisää lähiruokaa ja luomua, ruoan alkuperä näkyviin!"

Kokoomuksen Mäkelä ja Toivakka luovuttivat vetoomuksen lähi- ja luomuruoan puolesta eduskunnassa ravintolapäällikkö Ulla Kuparille ja Fazer Amican operaatiopäällikkö Ritva Junnilalle.

Ruoka, sen laatu ja alkuperä kiinnostavat entistä useampia. Lisääntyneen tietoisuuden myötä lähi- ja luomuruoan kysyntä on kasvanut. Ongelmia kuitenkin riittää: ruoan tuottajista on pulaa, jakeluketju takkuilee ja hinnat ovat korkeat. Myös Fazer Amican puolelta nämä haasteet tunnustettiin.

- Eduskunnassa merkitään jo kalorit ja muut ravintoarvot hyvin näkyviin. Kun vielä ruoan alkuperä saataisiin samalla tavalla esiin, edustaja Mäkelä toivoi.

Kuluttajat ovat avainasemassa. Suurempi kysyntä rohkaisee tuottajia ja alentaa kustannuksia. Valitsemalla suomalaisen tuotteen ylläpidämme maaseutumme elinvoimaa ja tuemme kotimaista maataloustuotantoa. Eduskunnan ravintoloissa lähiruoka on määritelty juuri suomalaiseksi ruoaksi.

- Aiempi kokemus ruokakauppayrittäjänä näytti kuinka hankalaa luomutuotteita voi olla saada. Vaikka eteenpäin on menty, jakeluketjussa riittää parannettavaa, edustaja Toivakka totesi.

Eduskunnalla on erinomainen tilaisuus toimia tässä asiassa suunnannäyttäjänä. Esimerkiksi aamupala koostuu jo nyt pitkälti luomutuotteista. Näyttämällä esimerkkiä osoitamme arvostuksemme suomalaiselle työlle ja edistämme positiivisen kehityksen leviämistä.

Lisätietoja:

Outi Mäkelä

kansanedustaja

kokoomuksen eduskuntaryhmän 3. vpj

(09) 432 3181

outi.makela@eduskunta.fi

 

Lenita Toivakka

kansanedustaja

kokoomuksen eduskuntaryhmän 1. vpj

(09) 432 3191

lenita.toivakka@eduskunta.fi