Maaliskuu 2014

Hyvät Ystävät

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus harppasi eteenpäin sunnuntaina, kun hallitus- ja oppositiopuolueiden puheenjohtajat löysivät yhteisen äänen uudistuksen toteuttamiseksi. Yhteistyössä neuvoteltu ratkaisu on otettu erittäin myönteisesti vastaan julkisuudessa. Kokoomus on pääministerin johdolla ollut keskeisesti mukana tekemässä yhtä Suomen historian suurinta uudistusta.

Etelä-Savossa kuntien kesken syntynyt yhteistyö on hyvä pohja jatkotyölle. Onkin tärkeää, että yhteistyötä edelleen tiivistetään ja madalletaan raja-aitoja perusterveydenhuollon, sosiaalipalvelujen ja erikoissairaanhoidon välillä. Lisää ajatuksia tuoreessa tiedotteessani.

Hallituksen kehysriihi puolestaan päättyi myöhään tiistai-iltana Säätytalolla. Hallitus teki lopulta dramaattisten vaiheiden jälkeen uskottavan talouden sopeutuspaketin. Päätökset vahvistavat luottamusta Suomen julkista taloutta kohtaan ja edistävät tavoitetta valtionvelan taittamisesta. Jyrki Kataisen hallitus on tällä kaudella päättänyt jo 6,6 miljardin nettosopeutuksista sekä merkittävistä uudistuksista kestävyysvajeen taittamiseksi.

Kehysriihen päätöksistä löytyy jokaiselle puolueelle vaikeita asioita, jotka on kuitenkin ollut välttämätöntä hyväksyä päätösten aikaansaamiseksi. Yhdessä neuvoteltu kokonaisuus sisältää pitkän listan kipeitä päätöksiä kaikille suomalaisille, ei vain lapsiperheille. Ei näitä yksikään puolue haluaisi tehdä, mutta julkinen talous on pahasti epätasapainossa ja se on korjattava. Vahva julkinen talous on erityisesti heikomman turva. Voit lukea lisää päätöksistä valtioneuvoston kotisivuilta.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet valmiita vastuunkantoon ja niin Kataisen sekstetistä tuli kvintetti. Vasemmistoliiton päätös erota hallituksesta osoittaa, että selkäranka nitkahti pahemman kerran. Se ei ollut valmis vaikeiden ratkaisujen tekemiseen vaan alkoi valmistautua tuleviin vaaleihin. Toivottavasti vasemmiston lähdön jälkeen hallituksen työskentely hieman helpottuu.

Etelä-Savoon uusi maakuntajohtaja

Maanantaina Etelä-Savon maakuntavaltuusto valitsi uudeksi maakuntajohtajaksi Pentti Mäkisen. Elinkeinoelämän Keskusliitosta tuleva Mäkinen tuntee erinomaisen hyvin yrittämisen ja aluekehittämisen haasteet. Saimme hänestä osaavan, elinkeinoelämän tuntevan ja ennen kaikkea hyvin verkostoituneen johtajan maakunnallemme.

Kokonaisuudessaan maakuntajohtajan valintaprosessi venyi ikävän pitkäksi. Lopulta se osoittautui kuitenkin tarpeelliseksi. Aivan loppumetreilläkin suostumuksensa antoi moni hyvä ehdokas. Kuntaministeri Henna Virkkusen valtiosihteeri Sari Raassina oli myös erinomainen ehdokas ja olisi tuonut maakuntaamme tärkeää osaamista. Kokoomuksen valtuustoryhmä antoikin hänelle täyden tukensa.

Eurovaalit lähestyvät

Euroopan parlamentin vaalit järjestetään Suomessa 25. toukokuuta. Kokoomuksen ehdokaslista täydentyy kokoajan ja viimeiset ehdokkaat nimetään 5. huhtikuuta. Mukana on jo hieno lista osaavia kokoomuslaisia: Henna Virkkunen, Alexander Stubb, Anne-Mari Virolainen, Antti Häkkänen, Marjatta Rasi, Jari Andersson, Pia Kauma, Eija-Riitta Korhola, Arto Ojala, Sirpa Pietikäinen, Kai Pönttinen, Thai Quach, Aura Salla, Petri Sarvamaa, Lisa Sounio sekä Mari-Leena Talvitie.

Ehdokkaisiin kannattaa tutustua Kokoomuksen kotisivuilla.

Yrittäjiä on kuunneltu

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on saanut joulukuussa alkaneen yrittäjyyskiertueen päätökseen. Ryhmän kansanedustajat kohtasivat yrittäjiä eri puolilla Suomea yli kymmenellä paikkakunnalla. Vilkasta keskustelua käytiin siitä, miten voimme parantaa yrittäjän asemaa ja edistää yrittäjämyönteistä ilmapiiriä Suomessa. Kiertueen annista kootaan parhaillaan toimenpideohjelmaa päätöksenteon tueksi.

Aurinkoista kevättalvea