Marraskuu 2011

Hyvä Ystävät

Talouskehitystä leimaa epävarmuus tulevasta. Valitettavasti retoriikkaa on ajoittain erittäin synkkää ja sitä seuratessa tuntuu kuin kaikesta toivosta olisi jo luovuttu. Tosiasiat on toki tunnustettava vähättelemättä, mutta samalla on luotava kasvun edellytyksiä. Usko tulevaan on edullista elvytystä. Työmarkkinoilla saavutettu sopu luo vakautta ja ennustettavuutta näinä poikkeuksellisen vaikeina aikoina. Valtio tukee sopua omalla panoksellaan kilpailukyvyn ylläpitämiseksi sekä palkansaajien turvan ja työelämän laadun parantamiseksi

Jyrki Kataisen johtama hallitus on sitoutunut turvaamaan hyvinvoinnin. Hankalasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta kaikkein heikoimmassa asemassa olevien mahdollisuuksiin panostetaan. Hallituksen panopisteenä on köyhyyden, eriarvoisuuden ja syrjäytymisen ehkäisy. Esimerkiksi ensi vuoden budjettia täydentävässä esityksessä hallitus lisää veteraanien kuntoutukseen neljä miljoonaa euroa. Keskuudessamme on vajaat 50 000 viime sotiemme veteraania, joiden keski-ikä on 87 vuotta. He ovat kuntoutuksen ansainneet!

Myös lääkärihelikopterien toimintaan esitetään yli kymmenen miljoonan euron lisäystä. Toiminta on olennainen osa hyvinvointiyhteiskunnan terveyshuollon kokonaisuutta ja tärkeää varsinkin harvaan asutuilla ja syrjäisillä seuduilla. Vuoden vaihteessa helikopteri toiminta siirtyy valtion rahoittamaksi toiminnaksi, jolloin rahoituksen epävarmuustekijöistä päästään eroon.

Rakenteitakin on uudistettava

Taloutemme suhteellisesta vahvuudesta huolimatta emme voi tuudittautua autuuteen. On helpompi pitää talous hyvässä kunnossa kun korjata heikkoa taloutta paremmaksi. Pelkillä määrärahapanostuksilla hyvinvointiyhteiskuntaamme ei turvata. Tarvitaan myös rakenteellisia uudistuksia.

Suomi muuttuu pohjiaan myöten. Väestörakenteemme tulee lähitulevaisuudessa olemaan sellainen, mitä se ei ole koskaan aiemmin ollut. Hyvinvointiyhteiskuntaa rakentaessa, huoltosuhteemme oli edullinen. Vuonna 2025 keskimääräinen huoltosuhteemme on 70 lasta ja vanhusta 100 työssäkäyvää kohti – monissa Etelä-Savon kunnissa työssäkäyvien määrä jää reilusti pienemmäksi kuin huollettavien jo 2020-luvulla.

Jotta palvelut voidaan turvata laadukkaina ja tasavertaisina jokaiselle suomalaiselle, rakenteita on uudistettava heti. Kuntapohjainen järjestelmämme on toimiva ja paras tapa toimivien palveluiden järjestämiseksi. Kun resursseja kootaan yhteen myös elinvoiman ja elinkeinoelämän kehittyminen on tehokkaampaa.

Naistenliiton puheenjohtajaksi

Kokoomuksen Naisten Liiton edustajistokokous valitsi minut liiton puheenjohtajaksi vuosille 2012-2012 Seinäjoella pitämässään kokouksessa.

Työn, yrittäjyyden ja perheen arjen yhteensovittaminen auttaa jaksamaan työelämässä, jolloin työurat pitenevät. Työnantajat tarvitaan mukaan talkoisiin entistä joustavamman ja perheystävällisemmän työelämän puolesta. Lisäksi naisten yrittäjyyttä ja vanhemmuuden kustannusten jakamista nykyistä tasaisemmin molemmin vanhempien työantajien kesken tulee edistää. Nämä ovat minulle ensisijaisen tärkeitä tavoitteita. Lähden intoa täynnä edistämään kokoomusnaisten yhteisiä tavoitteita. Suuri kiitos osoitetusta luottamuksesta!

Lahjoitus Viola - väkivallasta vapaaksi yhdistykselle

Lahjoitin syntymäpäivälahjatilini tuoton, 3500 euroa käytettäväksi lähisuhdeväkivallan vastaiseen työhön Etelä-Savossa. Lähisuhdeväkivalta on yhtä yleistä maakunnassamme kuin muuallakin Suomessa. Sitä esiintyy kaikissa yhteiskuntaluokissa ja usein uhreina ovat myös perheen lapset.

Nöyrä kiitos kaikille lahjoittaneille – rahat menevät tärkeään tarkoitukseen.

Kynttilän valoa, lämmintä mieltä ja hyvää joulun odottelua!