Samassa veneessä ollaan

Samassa veneessä ollaan

Suomalaista hyvinvointia haastetaan monelta suunnalta. Työikäinen väki vähenee, elinkeinorakenteemme on murroksessa ja Euroopan talouden epävarmuus on luonut synkkiä pilviä taivaalle.

Näiden haasteiden edessä ei meidän suomalaisten pidä lannistua. Olemme aina olleet selviytyjiä ja taistelijoita. Vaikeassa tilanteessa ei lamaannuta vaan kääritään hihat.

Juuri nyt meidän on kaikin keinoin pidettävä kotipesämme kunnossa – tämä jos mikä on meidän suomalaisten käsissä.

Edellä kuvattujen haasteiden edessä hyvinvoinnin turvaamiseen on oikeastaan vain yksi resepti: työn tekeminen. Meidän kaikkien olisi tehtävä hieman nykyistä enemmän ja myös vähän pidempään töitä, jotta palvelut, hoiva ja huolenpito kyetään jatkossakin turvaamaan.

Isänmaamme ja hyvinvointimme kannalta kaikkein tärkeintä tässä haastavassa tilanteessa on kasvun luominen ja talouden toimeliaisuuden vahvistaminen.

Tarvitsemme lisää investointeja, yrittäjyyttä ja työpaikkoja. Tarvitsemme politiikkaa ja päätöksiä, joilla tehdään yrittäjyydestä, investoimisesta ja työllistämisestä entistä kannattavampaa. Tarvitsemme lisää kriisitietoisuutta, tosiasioiden tunnistamista ja yksituumaisuutta.

Isänmaamme hyvä tulevaisuus riippuu suomalaisten yritysten pärjäämisestä. Yritykset ja yrittäjyys ovat meille tärkeämpiä juuri nyt kuin ehkä koskaan.

Koska talouden epävarmuus syö yrittäjiä, tarvitaan todellisia kannustimia yrittäjyyden houkuttelevuuden lisäämiseksi, yrityksien jatkuvuuden turvaamiseksi ja onnistuneiden sukupolven vaihdosten vauhdittamiseksi.

Jatkossa uudet työpaikat syntyvät yrityksiin. Vahvaa kasvua on odotettavissa erityisesti vihreän talouden, cleantechin ja palveluiden alalla. Kapea erikoistuminen on monen perinteisen alan yrityksen suuri mahdollisuus jatkossa.

Osaavan työvoiman pulan rinnalla on huolehdittava siitä, ettemme kohtaa yrittäjäpulaa.

Päätöksentekoon niin eduskunnassa kuin kunnissa tarvitaan enemmän yrittäjämyönteisyyttä. Oikeassa perheyrityksessä työntekijä ja työnantaja kokevat usein olevansa samalla puolella ja samassa veneessä.

Tätä yksituumaisuutta tarvitaan nyt päätöksenteossa. Olemme kaikki samassa veneessä.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille lukijoille!