Syyskuu 2011

Hyvät Ystävät!

Syysistuntokausi on käynnistynyt vauhdikkaasti. Ei uskoisi, että edellisestä kirjeestä on kulunut jo kuukausi. Kalenterini on päivittäisten valiokuntaistuntojen ja täysistuntojen lisäksi täynnä tapaamisia maakunnan vaikuttajien sekä järjestöjen edustajien kanssa.

Liikennettä ja terveyttä

Tällä kaudella olen edelleen jäsenenä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, toimin kokoomusryhmän vastaavana. Valiokuntaa kutsutaan perinteisesti ”työleiriksi” ja tällä kaudella meitä tulevat työllistämään heti alkuun perusturvaan kohdennettavat parannukset. Ensi vuonna saamme käsittelyyn kauan odotetun vanhuspalvelulain.

Ensimmäinen valiokuntamatka on jo tehty, kun valiokuntamme kävi Tanskassa tutustumassa kuntauudistukseen sekä kovasti kiitettyyn tanskalaiseen vanhustenhoivaan.

Tällä kaudella pääsin myös valtiovarainvaliokunnan jäseneksi, joka käsittelee kaikki valtiontalouteemme liittyvät lait. Jokainen valiokunnan jäsen erikoistuu joihinkin aloihin jaostoissa ja minulla on ilo kuulua liikenne- ja maatalousjaostoihin. Molemmat ovat todella tärkeitä maakuntamme kannalta. Viime viikolla kävimme Liikennevirastossa pääjohtaja Tervalan luona ja sain tilaisuuden rauhassa keskustella Viitostien Mikkeli- Juva osuuden peruskorjauksesta sekä mm. Savonlinnan lentoliikenteestä ja rajanylityspaikoista.

Oma pesä on pidettävä kunnossa

Euroalueen ja koko maailmantalouden tila on tällä hetkellä huolestuttava. Suurta huolta aiheuttaa eräiden maiden vakava velkaantuminen sekä pankkijärjestelmän ongelmat.
?Vaikea taloustilanne ei ole meidän suomalaisten tekosia. Olemme hoitaneet asiamme vastuullisesti ja tuntuu epäoikeudenmukaiselta auttaa sääntöjä rikkoneita maita. Kyse ei kuitenkaan ole yksittäisten maiden tai pankkien auttamisesta, vaan koko talousjärjestelmän ja rahoitusmarkkinoiden vakauden ylläpitämisestä. Pienenä vientivetoisena maana Suomi kärsii eniten kriiseistä. Siksi on Suomen etu, että talous saadaan vakautettua. Suomen ja suomalaisten työpaikkojen kannalta on aivan keskeistä, että kriisin leviäminen kulovalkean tavoin kyetään estämään.

Kaikkialla ja kaikkien on keskityttävä vajeen vähentämiseen ja velkaantumisen pysäyttämiseen. Kun pidämme huolen siitä, että kotipesä on kunnossa, selviämme aina paremmin, tapahtuipa maailmalla mitä tahansa. Tähän mennessä toteutetut toimet ovat onnistuneesti estäneet pahimman mahdollisen – koko euroalueen laman.

Politiikoilta odotetaan nyt päätöksiä - varmimpia mielipiteitä ja kovimpaan ääneen puhuvat ne, jotka eivät kanna vastuuta.

Ehdolla Naisten Liiton puheenjohtajaksi

Kokoomusnaiset valitsevat liiton uuden puheenjohtajan marraskuussa. Olen päättänyt lähtöä ehdolle tähän merkittävään valtakunnalliseen tehtävään. On ollut hienoa olla liiton toiminnassa mukana viemässä eteenpäin meille kaikille tärkeitä asioita, tasa-arvoa ja yhteiskunnallista aktiivisuutta. Naisten ääntä ja tahtoa tarvitaan elinvoimaisen, menestyvän ja lämpimän Suomen rakentamiseksi. Lähden mielelläni ja intoa täynnä ehdolle puheenjohtajaksi.

Synttärit lähestyvät

Täytän pian pyöreitä vuosia. Tapasin ihmisiä Mikkelissä Torikahvila Marskissa lauantaina 17.9. Kiitos kaikille paikalle ehtineille! Kahvia ja kakkua tarjoiltiin lähes 450 vieraalle kahden tunnin aikana. Saveniuksen vadelmakakku maistui ja Kivekkään Arto loi haitarimusiikillaan tunnelmaa.

Sen suurempia juhlia en ole aikeissa järjestää ja vietänkin juhlapäivän lähimpieni seurassa matkoilla.

Lahjojakaan ei tässä iässä enää tarvitse, joten mahdollisten muistamisten sijaan toivon lahjoitusta Viola - Väkivallasta Vapaaksi yhdistykselle, joka tekee tärkeää työtä perheväkivallan ehkäisemiseksi Etelä-Savossa. Tilinumero on FI2485000710362607.

Hyvää syksyn jatkoa