Tammikuu 2011

Väliaikaisesti ryhmän johtoon

Työt eduskunnassa joulutauon jälkeen ovat alkaneet vauhdikkaasti. Vaalien läheisyys näkyy keskusteluissa ja hiukan jo jännittyneessä tunnelmassa.

Viime viikolla sain ryhmässämme mielenkiintoisen tehtävän. Ryhmäjohtajamme jäätyä muutamaksi viikoksi sairauslomalle olkapääleukkauksen vuoksi, johdan eduskuntaryhmäämme hänen poissaolonsa ajan.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Pekan sairasloman ajan vedän kokoomuksen ryhmäkokoukset, osallistun hallituksen iltakouluihin ja eduskuntaryhmien puheenjohtajatapaamisiin. Kalenterini täyttyy mielenkiintoisista tapaamisista ja olen päässyt varsinaiselle näköala- ja vaikuttamispaikalle

Tuloerot ovat alentuneet vuodesta 2007

Tilastokeskuksen tuoreen tutkimuksen mukaan tuloerot ovat alentuneet vuodesta 2007. Vasemmisto-oppositio jätti kuitenkin tuloeroista hallitukselle välikysymyksen.

Hallitus on korottanut tällä kaudella äitiys-, isyys-, vanhempain- ja sairauspäivärahojen tasoa työmarkkinatuen tasolla ja sitonut ne indeksiin. Hallitus myös korotti lapsilisiä ja toteutti Kokoomuksen pitkäaikaisen tavoitteen lapsilisien indeksiin sitomisesta. Kunnallisverotuksen perusvähennyksen korottaminen kohdentui nimenomaan pienituloisille. Kansaneläkkeiden korotus on myös torjunut ikäihmisten köyhyyttä.

Kaikkein heikommassa asemassa olevien tukeminen on kokoomukselle kynnyskysymys.

Takuueläkettä pitää hakea

Helmikuusta alkaen voi hakea maaliskuussa voimaan tulevaa takuueläkettä. Muistuttakaa tästä eläkkeellä olevia omaisianne ja muita sukulaisianne. Takuueläke nostaa vähimmäiseläkkeen 685 euroon kuukaudessa.

Takuueläke on merkittävä parannus pienellä kansaneläkkeellä elävien toimeentuloon. Takuueläke on erityisesti parannus pienituloisten naisten asemaan, sillä takuueläkkeen saajista arvioidaan 65 prosenttia olevan naisia.

Kokoomus julkisti 30 toimenpidettä
työllisyyden ja talouskasvun vahvistamiseksi

Varapuheenjohtaja Henna Virkkusen johtama työryhmä esitti 30 toimenpide-ehdotusta, joilla yhä useampi suomalainen saadaan mukaan työelämään ja osallistumaan hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseen.

Kokoomus julkaisee kohta puheenjohtaja Jyrki Kataisen työryhmän raportin, jonka taustakeskusteluihin ja tekemiseen olen työryhmän jäsenenä osallistunut.

Molemmat raportit ovat osa Kokoomuksen ohjelmatyötä ja suosittelen lämpimästi niiden lukemista. Virkkusen työryhmän 30 toimenpide-ehdotusta löytyy täältä (pdf)

Ben&Lenita talvikiertue

Suuren suosion saavuttanut Ben&Lenita kesäkiertue saa jatkoa, sillä Ben Zyskowicz tulee kanssani helmikuussa Pieksämäelle, Ristiinaan ja Mikkeliin. Ohessa alustava aikataulu talvikiertueellemme.

perjantaina 11.2.
klo 19 alkaen Pieksämäellä Ystävyyden Iltamissa, Savon Solmu

lauantaina 12.2.
klo 10-11 Pieksämäen S-marketin aulassa
klo 13- 14 Mikkelissä Kauppakeskus Akselissa
klo 14.30 - 15.30 Ristiinassa Martan baarissa

Tule moikkaamaan ja kertomaan terveisesi eduskuntaan!
Odotamme innolla :)