Tammikuu 2013

Hyvää alkanutta vuotta 2013!

Saimme aloittaa vuoden kuullen presidentti Sauli Niinistön erinomaista Uuden Vuoden puhetta. Tärkeää arvopohdintaa sisältänyt puhe tarjosi keskusteltavaa ja ajateltavaa pitkäksi aikaa. Kriittisenkin keskustelun keskellä tuntui, että suomalaiset ovat todella tyytyväisiä tapaan, jolla uusi presidenttimme puuttuu arjen epäkohtiin.

Tammikuu on politiikan näkökulmasta ollut rauhallinen. Onhan eduskuntakin ollut istuntotauolla. Vilkasta ja hämmentävää keskustelua on kuitenkin käyty kuntauudistuksesta ja soteuudistuksesta. Molemmat uudistukset ovat palvelujen ja elinvoiman kehittämisen näkökulmasta erittäin tarpeellisia ja ne myös etenevät.

Asiat etenevät maakunnissa, tunnisteluja tehdään ja yhteistyökumppaneita haetaan. Parhaillaan selvityshenkilöt kiertävät kunnissa keskustelemassa alueen asiantuntijoiden kanssa parhaista tavoista järjestää palvelut. Selvitysmiesten raportit julkistetaan maaliskuussa. Eilen kokoonnuimme pienellä porukalla ministeri Risikon johdolla päivittämään tilannetta ja suunnittelemaan jatkoa. Kuntalaisten kannalta on tärkeää, että uudistus etenee ja palvelut turvataan mahdollisimman kustannustehokkaalla tavalla. 

Oma tammikuuni on sisältänyt paitsi luottamustehtävien hoitoa ja kansanedustajan työtä, myös lepoa ja akkujen lataamista. Tiukka kevät on tulossa ja olenkin todella iloinen, että olen löytänyt uutta intoa liikuntaan. Vanhin tyttäreni on innostanut minua joogaan. Nyt kun perusteet on opittu, olen aivan innoissani. Se hyvän olon tunne, joka tulee fyysisestä rasituksesta, venyttelystä sekä kehon ja mielen tasapainosta, on mahtava.

Kevät täynnä töitä

Tuleva kevät tuo tullessaan myös valtakunnallisia haasteita. Valtiontalouden yhtälö ei ole tasapanossa. Tulot vähenevät ja menot lisääntyvät. Kiperiinkin ratkaisuihin on pystyttävä. 

Väestön ja elinkeinorakenteen muutokset koettelevat Suomea. Rakenteita on uudistettava tehdyn työn lisäämiseksi ja kilpailukykyä vahvistettava uusien työpaikkojen luomiseksi. Näihin haasteisiin pureudutaan hallituksessa kevään puolivälitarkastelussa ja kehysriihessä. Helmikuun puoliväliin mennessä odotetaan myös työmarkkinajärjestöiltä esityksiä työn määrän kasvattamiseksi ja työurien pidentämiseksi.

Toivottavasti niitä konkreettisia esityksiä myös saadaan. Mitä enemmän työuria kyetään pidentämään ja työn määrää lisäämään, sitä vähemmän leikkauksia ja korotuksia tarvitaan.

Vaaliton vuosi

Vaaliton vuosi antaa aikaa järjestö- ja yhdistystyön vahvistamiselle. Nyt onkin aika kokoomusperheessä keskittyä itsestämme ja toisistamme huolehtimiseen sekä uusien jäsenten hankintaan. Kokoomuslaiset ja kokoomusmieliset ovat vahvoja vaikuttajia ja tekijöitä kaikilla yhteiskunnan saroilla, ei vain kuntapolitiikassa.

Etelä-Savon Kokoomusnaisissa on tapahtunut muutoksia. Uusi piirihallitus on valittu ja haluankin lämpimästi onnitella uutta savonlinnalaista puheenjohtajaa Tiina Cederströmiä.

Myös valtakunnan tasolla kokoomusnaiset toimivat aktiivisesti.  Aivan näinä päivinä avaamme uudistetut nettisivumme. Käy tutustumassa www.kokoomusnaiset.fi.

Kaikkea hyvää uuteen vuoteen