Toukokuu 2011

Takana historialliset eduskuntavaalit

Kiitos, hyvät Ystävät!

Historialliset vaalit on käyty ja tätä kirjoittaessani hallitusneuvottelut ovat täydessä vauhdissa.

Henkilökohtaiset 5783 ääntä siivittivät minut toiselle kaudelle. Haluankin kiittää teitä kaikkia mahtavasta tuestanne matkan varrella ja luottamuksestanne eduskuntavaaleissa sekä lukuisista onnitteluviesteistä. Ilman teitä en olisi jaksanut. Työ hyvinvoinnin turvaamiseksi jatkuu.

Kokoomus on eduskunnan suurin puolue ensimmäistä kertaa puolueen historiassa 20,4% osuudellaan äänimäärästä. Vastuullisilla päätöksillä tehdään kestävää ja kauaskantoista politiikkaa. Kokoomus on suoraselkäisesti kantanut vastuuta taloudesta ja suomalaisten hyvinvoinnista ja haluaa jatkaa vastuunkantoa vaalien jälkeenkin.

Työntäyteiset hallitusneuvottelut

Jyrki Katainen nimettiin hallitustunnustelijaksi ja itse neuvottelujen vetäjäksi. Neuvotteluihin osallistuvat Kokoomus, SDP, RKP, KD, Vihreät ja Vasemmisto.

Neuvotteluja käydään eri työryhmissä kolmen pääteeman ympärillä. Suurimpina haasteina maamme kannalta nähdään köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäisy, julkisen talouden vakauttaminen ja kestävän talouskasvun ja Suomen kilpailukyvyn vahvistaminen. Itse olen kokoomuksen hallitusneuvottelijana hyvinvointipolitiikkaa rakentavassa työryhmässä.

Monella on varmasti odottava olo tulevan hallituksen suhteen. Mediaa turhauttaa niukka tiedotuslinja. Tärkeää etenemisen kannalta kuitenkin on, että asioita ei käsitellä julkisuudessa. Neuvotteluiden tarkkaa aikataulua on hankala lähteä arvioimaan. Erilaiset näkemykset isoissa, haastavissa asioissa hidastavat neuvotteluvauhtia. Eteenpäin kuitenkin mennään koko ajan. Palaan asiaan, kun on enemmän kerrottavaa.

Hyvää ja aurinkoista kesän alkua