Toukokuu II 2014

Hyvät Ystävät

Eurovaalit on käyty ja kokoomus on jälleen ylivoimaisesti suurin puolue. Siispä iso kiitos kaikille teille vaalityössä mukana olleille! Eroa perässä roikkuvaan keskustaan kertyi peräti 2,9 prosenttiyksikköä. SDP ja vihreät kärsivät kovan vaalitappion. Perussuomalaisten keräämä tulos jäi vaatimattomaksi ja paljon alemmalle tasolle kuin viime eduskuntavaaleissa. Kahdesta paikasta huolimatta EU-vastainen jytky suli.

Vaikka kokoomuksen tavoite neljännestä paikasta jäikin saavuttamatta, lähdemme hyvistä asetelmista uusimaan suurimman puolueen asemaamme myös ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Vaalivoitto on osoitus siitä, että kokoomuslaiselle politiikalle on kysyntää. Parempi Eurooppa-teemalla kulkenut kampanja on näkynyt mediassa ja ehdokkaat ovat kiertäneet aktiivisesti ympäri Suomea. Hyvä vaalitulos osoitti, että kenttäväki on iskussa.  Vaalimenestys ei kuitenkaan anna aihetta itsetyytyväisyyteen. Työ paremman Suomen puolesta jatkuu yhdessä.

Kokoomusta parlamenttiin edustamaan valittiin kolme osaavaa ja energistä parlamentaarikkoa. Alexin, Sirpan ja Hennan kaltaisia uudistajia tarvitaan EU:ssakin. Oma Anttimme tiimeineen teki mahtavan kampanjan ja keräsi hyvän potin ääniä eri puolelta Suomea.

Mitä vaalien jälkeen?

Uusien euroedustajien työt alkavat virallisesti heinäkuun alussa. Sitä ennen EU:n, jäsenmaiden ja parlamentin poliittisten ryhmien johto käyvät keskustelua siitä, miten avautuvat unionin johtopaikat täytetään.  Jyrki Kataisen mahdollisuudet EU:n ykköspaikoille ovat hyvät ja tätäkin saamme jännittää tulevina viikkoina. Lisää tulevasta aikataulusta ja tehtävistä päätöksistä voit lukea mm. Verkkouutisista.

Puheenjohtajavalintoja

SDP:n puoluekokous ehti jo vaihtaa puheenjohtajaksi ammattiyhdistysliikkeessä vaikuttaneen Antti Rinteen. Heikko eurovaalimenestys haastaa uutta pj:tä heti todenteolla.

Puheenjohtajavaihdoksen myötä spekulointi demareiden mahdollisista ministerivalinnoista kävi vilkkaana. Suuremmalta kierrätykseltä kuitenkin vältyttiin, kun tänään kokoontunut puoluevaltuusto valitsi Rinteen hoitamaan painavaa valtiovarainministerin salkkua – oikea paikka puolueen puheenjohtajalle.

Lahdessa kokoontuva kokoomuksen puoluekokous puolestaan valitsee Jyrkille seuraajan uudeksi puheenjohtajaksi ja samalla Suomen pääministeriksi. Puoluekokouksen jälkeen edessä ovat jo hallitusohjelmaneuvottelut. Rakenneuudistukset on vietävä läpi ja sopeutustoimista ei voi tinkiä. Kokoomuksessa ollaan valmiita keskustelemaan kaikista toimista, jotka vahvistavat työllisyyttä, talouskasvua ja yrittäjyyttä. Oma työ tuo parhaat tulokset – jatketaan valitulla tiellä!

Jyrki Katainen on tehnyt vaikuttavaa työtä ja jälki on sen mukaista. Hänen johdollaan olemme voittaneet 10 vaalit ja kokoomus on nyt suurempi kuin vasemmisto yhteensä. Kesäkuussa nähdään, kuka pääsee johtamaan puoluetta kohti tulevia vaaleja.

Kisaan ilmoittautuneet Jan Vapaavuori, Alexander Stubb ja Paula Risikko ovat käyneet rehtiä kisaa ja hyvänhenkistä keskustelua kokoomusaatteen tulevaisuudesta.

Oma ehdokkaani Paula Risikko on suosittu kaikkialla Suomessa. Hänet tunnetaan kentällä paitsi kansanedustajana ja ministerinä myös puolueen varapuheenjohtajana sekä Kokoomuksen Naisten Liiton puheenjohtajana. Paula tunnetaan kentällä, koska hän on aina kaikissa tehtävissään ollut siellä paljon. Paula kuuntelee ja tarttuu rohkeasti vaikeisiinkin haasteisiin.

Olen täysillä mukana tukemassa Paulaa – tule sinäkin.  Paula on kaikki vaatimukset täyttävä ehdokas kokoomuksen puheenjohtajaksi sekä seuraavaksi pääministeriksi.

Tukijaksi voi liittyä Paulan kotisivuilla osoitteessa http://www.paularisikko.fi/vaalit/tuumukaan/.

Hyvää alkukesää