Yrittäjyysmyönteinen hallitusohjelma

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Lenita Toivakka on tyytyväinen Stubbin hallituksen yrittäjämyönteiseen linjaan.

”Oli todella myönteistä, että hallitusohjelmasta löytyi useita yrittäjille tärkeitä uudistuksia. Hallitus päätti selvittää maksuperusteinen ALV:n käyttöönottoa pienyrityksissä. Hienoa, että samalla päätettiin selvittää vaikuttavimmat keinot yritysten sukupolvenvaihdosten helpottamiseksi”, iloitsee Toivakka.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä kuunteli yrittäjiä ympäri Suomea yrittäjyyskiertueellaan, ja yrittäjille eniten päänvaivaa aiheuttavia asioita kirjattiin ylös. Moniin näistä esille nousseista asioista on luvassa helpotusta heti uuden hallituksen ohjelmassa.
                                                                                                 
”Yli puolet Suomen yrityksistä on yhden yrittäjän yrityksiä. Olen iloinen siitä, että yksinyrittäjien sosiaaliturvaan on luvassa parannusta. Lisäksi edustuskulujen verovähennyksen palauttaminen ehkäisee työpaikkojen häviämisen Itä-Suomellekin tärkeältä matkailu- ja ravintola-alalta”, jatkaa Toivakka.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä julkaisi yrittäjyyskiertueensa päätteeksi yrittäjyysohjelmansa Lahden puoluekokouksen yhteydessä. Toivakka on tyytyväinen, että eduskuntaryhmän esille nostamat asiat menevät nyt eteenpäin.

”On hienoa nähdä, että asioita saadaan konkreettisesti eteenpäin. Kaikkea ei saa tietenkään muutetuksi kerralla, mutta suunta on nyt oikea. Kokoomus jatkaa työtään yrittäjyyden helpottamiseksi heti syksyn budjettiriihessä”, päättää Toivakka.